pühapäev, 31. märts 2019

kolmas nädal prantsusmaa välispraktikal. ikka elus, vist.

Vabaaeg

Reede peale lõunal käisime veelkord Atlantise kaubandus keskustes, ostsime mõne kingi ja läksime tagasi kodu. Laupäeval käisime vaatamas suurt mehaanilist elevanti ja uurisime niisama linnas ringi, Samal päeval oli ka suur laat, mille tõttu ei sõitnud tramm otse kesklinna. Teed olid kinni ja kallid hinnad, nagu iga suuremat sorti laat.
















Raimo ja Margo Moreau Agencement firmas.

Raimo esimesel kahel päeval lõppetas nädala tellimuse ja siis tõsteti ümber kokkupaneku osakonda.
Margo tõsteti CNC peale ja hakkas vaikselt õppima uut masinat. Raimol oli nüüd sama olukord mis Margol oli kokkupanekus, kui on kiire CNC ruumis, siis tõstetakse peale lõunal teda uuema CNC peale. Margole selgitati CNC põhiosad ära, et ta saaks tööd teha iseseisvalt kuna oli varasemalt uuema CNC peal olnud oli vanema CNC-ga lihtsam tööd teha kuna teadis juba osasi asju. Töö läks sujuvalt ja kiirelt ning oluliselt suuremaid vigu ei olnud kuid mõningad pisi vead olid millele Margo ei oskand tähele panu pöörata nt: CNC oli liiga lärmakas, sae puru oli tööriista ja masina vahel ja tööriist hakkas vibreerima ning teine väike viga oli see, et Margo ei osanud arvestada sellega, et kui on väike detail siis tuleb tugevamini peale lüüa, et detail ei liiguks ja oleks kindlalt paigas. Kuid kui kõik oli selgeks saanud läks töö kiirelt ja sujuvalt ja Margo suutis palju detaile CNC-ga läbi töödelda.









Rando ja Allar Media 6 Agencement firmas. 

Esmaspäeval olid Rando ja Allar koos kokkupanekus, kus läks päev rahulikult kappe pestes ja pakkides. Teisipäeval oli Allar haige ja Rando oli kokkupanekus üksi. Rando sai käsifreesiga detaile välja freesida. Peale freesimist pani ta ka kappi nurga kokku. Kolmapäeval oli Allar ka veel haige ja Rando sai sellel päeval lahtivõtmises olla. Rando pidi ühe kaastöötajaga lahti võtma ühe kappi. Algul tundus lihtne töö aga selgus et ei olnud. Päeva lõppus oli Rando CNC peal. Neljapäeval oli Allar natuke haige aga läks ikkagi tööle. Kappi osad tulid värvimisest ja nad said neile vajalikud furnituurid külge panna. Kokku panna veel ei saanud kuna ruumi puudus oli. Vanu kappe ei oldud veel ära viidud. Saime ka kant masina taga töötada päeva lõppus. Reedel saime lihtsalt koristada. 















pühapäev, 24. märts 2019

jah me ikka prantsusmaal (teine nädal)

vaba aeg
See nädal ei teinud suurt midagi, Käisime reede pärastlõunal Atlantise kaubandus keskuses, Vaatasime ringi ja soetasime mõne kingi.
























Margo ja Raimo Moreau Agencement firmas.

Margo oli see nädal ka kokkupanekus ja Raimo oli CNC peal, Margol sai oma töö otsa ja siis nädalalõppu poole pandi ka CNC peale, sest oli ühe tellimuse kõige tegusam nädal ja oli vaja rohkem inimesi, et neid teha.










Allar ja Rando Media 6 Agencement firmas.

Selle nädala esmaspäeval ei olnud Allaril kokkupanekus midagi ja ta läks Randole CNC juurde appi. Üle jäänud nädalal ei olnud Randol CNC peal midagi teha ja ta oli Allariga kokkupanekus. Kahel päeval panid nad kokku kappe ja teistel said lihvida ning klaasi pakkida. Silikooniga said ka mängida. 







pühapäev, 17. märts 2019

Esimene nädal Nanteses


Reis Nantesesse.

Reis algas Tartu lennujaamast ja kestis umbes 9 tundi. Sõitsime kahe lennuki ja rongiga. Kolme jaoks oli esimene lennu sõit. Lennud läksid hästi ja esimes sõidu kohta polnudki midagi hullu. Lennu ajal ja peale lendu oli natuke pea valu aga muidu läks hästi. Peale lende liikusime Pariisist Nantesesse rongiga. Rongi sõit oli umbes sama pikk kui mõlemad lennud kokku. Rongiga sõitsime umbes 2-3 tundi. Kohale jõudes läks natuke aega kiidi leidmisega kuna kõnisime alguses valele poole. Vastuvõtt oli soe. esimesel päeval täitsime ka külmkappi käies kohalikkus super marketis.



Elamis pind 

Meie elupaigaks osutus üks väga väike maja. Majas on elutuba kööginurgaga, kolm magamistuba, pesemis ruum ja WC. Toas on vähe ruumi aga rohkem kui piisavalt.


Margo ja Raimo Moreau Agencement firmas.

teisipäeva õhtul viidi meid firmasse, seal tehti firma kohta ülevaade meile ja taheti panna meid 2ks tunniks tööle, kuid olime unustanud rongi piletid Allari kätte, nii et saime varem kodu tagasi. Kolmapäeval hakkasime liiga hilja liikuma ning tulemusena jäime rongist maha, kuid hea uudis oli, et neile sobis see rong paremini, nii et hakkamegi hilisema rongiga minema. Kolmapäeval õpetati Raimole CNC pink enam vähem selgeks ja Margo pandi kokkupaneku osakonda ja ülejäänud töö päevad tema pani kokku mööblit ja Raimo tegi detaile CNC peal.

















Allar ja Rando Media 6 Agencement firmas.

Teisipäeval käisime esimest korda firmas kus meid pandi kohe tööle. Tegu on suure firmaga, kus on palju töötajaid ja väga hea tehniga. Allar oli kokkupaneku osakonas kus ta pidi kappe väga täpselt kokku panema. Esimese nädala jooksul ei õpinud Allar midagi uut, sest kõik oli juba teada. Juhendaja oli väga sõpralik Allaril ja ta oskas väga hästi inglis keelt temaga sai palju juttu rägida. Rando oli CNC osakonas. Teisipäeval oli teise vaheuse juhendaja kes oskas inglisekeelt. Talle näidati kuida masin töötab aga ei lastud kasutada. Kolmapäeval oli ta alguses esimese vahetuse juhendajaga kes ei osanud inglise keelt peaaegu ültse. Kui teise vahetuse juhendaja tuli sai ta veel edasi õppida. terve päeva oli ta ainult vastuvõtja. Ülejäänud päevad sai ta aga ise CNC-d seadistada.  mis oli lihtsam kui algul oli paistnud. Juhendajatega väga ei suhelnud kuna inglisekeelt seal vägahästi ei osata aga töö asjus saadi hakkama.














Vaba aeg

Vaba aega on olnud üldiselt vähe kuna ärkame varakult ja jõuame õhtul kell 7-8 koju. Oleme aga käinud jalutamas ja uudistamas siinset ümbrust.