pühapäev, 17. märts 2019

Esimene nädal Nanteses


Reis Nantesesse.

Reis algas Tartu lennujaamast ja kestis umbes 9 tundi. Sõitsime kahe lennuki ja rongiga. Kolme jaoks oli esimene lennu sõit. Lennud läksid hästi ja esimes sõidu kohta polnudki midagi hullu. Lennu ajal ja peale lendu oli natuke pea valu aga muidu läks hästi. Peale lende liikusime Pariisist Nantesesse rongiga. Rongi sõit oli umbes sama pikk kui mõlemad lennud kokku. Rongiga sõitsime umbes 2-3 tundi. Kohale jõudes läks natuke aega kiidi leidmisega kuna kõnisime alguses valele poole. Vastuvõtt oli soe. esimesel päeval täitsime ka külmkappi käies kohalikkus super marketis.



Elamis pind 

Meie elupaigaks osutus üks väga väike maja. Majas on elutuba kööginurgaga, kolm magamistuba, pesemis ruum ja WC. Toas on vähe ruumi aga rohkem kui piisavalt.


Margo ja Raimo Moreau Agencement firmas.

teisipäeva õhtul viidi meid firmasse, seal tehti firma kohta ülevaade meile ja taheti panna meid 2ks tunniks tööle, kuid olime unustanud rongi piletid Allari kätte, nii et saime varem kodu tagasi. Kolmapäeval hakkasime liiga hilja liikuma ning tulemusena jäime rongist maha, kuid hea uudis oli, et neile sobis see rong paremini, nii et hakkamegi hilisema rongiga minema. Kolmapäeval õpetati Raimole CNC pink enam vähem selgeks ja Margo pandi kokkupaneku osakonda ja ülejäänud töö päevad tema pani kokku mööblit ja Raimo tegi detaile CNC peal.

















Allar ja Rando Media 6 Agencement firmas.

Teisipäeval käisime esimest korda firmas kus meid pandi kohe tööle. Tegu on suure firmaga, kus on palju töötajaid ja väga hea tehniga. Allar oli kokkupaneku osakonas kus ta pidi kappe väga täpselt kokku panema. Esimese nädala jooksul ei õpinud Allar midagi uut, sest kõik oli juba teada. Juhendaja oli väga sõpralik Allaril ja ta oskas väga hästi inglis keelt temaga sai palju juttu rägida. Rando oli CNC osakonas. Teisipäeval oli teise vaheuse juhendaja kes oskas inglisekeelt. Talle näidati kuida masin töötab aga ei lastud kasutada. Kolmapäeval oli ta alguses esimese vahetuse juhendajaga kes ei osanud inglise keelt peaaegu ültse. Kui teise vahetuse juhendaja tuli sai ta veel edasi õppida. terve päeva oli ta ainult vastuvõtja. Ülejäänud päevad sai ta aga ise CNC-d seadistada.  mis oli lihtsam kui algul oli paistnud. Juhendajatega väga ei suhelnud kuna inglisekeelt seal vägahästi ei osata aga töö asjus saadi hakkama.














Vaba aeg

Vaba aega on olnud üldiselt vähe kuna ärkame varakult ja jõuame õhtul kell 7-8 koju. Oleme aga käinud jalutamas ja uudistamas siinset ümbrust. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar